Levendegørelsen

Der er stemning og liv i den gamle landsby, når omkring hundrede frivillige børn og voksne tager tidstypisk bondetøj på og befolker huse og værksteder. Kom og se, føl, duft og smag de gamle traditioner - få fornemmelsen af livet for ca. 100-200 år siden.
Via de mange levendegjorte og involverende aktiviteter får du og familien indsigt i bondekulturen og dens livsvilkår, håndværkstraditioner og skikke. 
Medbring en madkurv og spis i madpakkehusene eller besøg Restaurant Skyttegården og få en enestående udflugtsdag til glæde for hele familien.

Sommer
Om sommeren når museet er levendegjort kan du opleve de frivillige i aktion med deres gøren og kunnen, oplev eks. bødkeren, smeden, drejeren, maleren og rebslageren i gang. Besøg også det gamle bageri hvor duften af friskbagt brød drager dig ind.
Købmanden byder også altid på gl. ost, klipfisk og bolsjer i kræmmerhus. Stenalderbopladsen er også et must, hvis man vil se og prøve at grutte korn som den gang. I den gamle skole kan børn prøve at gå i skole, eller blot kigge ind til en time. Toget kører en tur ud mod hedesøen. Hestevognen tager dig en tur rundt i museet, hvor kusken guider om de mange spændende bygninger.

Jul
I adventsweekender i december, er museet levendegjort med det speciale at forberede julen og vise den frem som i gamle dage. Her er stemning og det dufter godt af jul i alle huse. Bageren bager og sælger julekager, Grisen skal slagtes og parteres, der skal pyntes og koges og bages. Både toget og damsavværket er også i gang.